Turecká dvojkonvice pro přípravu čaje

Název

Turecká dvojkonvice pro přípravu čaje

Popis

Čaj turecky Çay se v Turecku pije mnohem častěji než káva. Pěstuje se na pobřeží Černého moře od třicátých let dvacátého století a stal se z něj národní nápoj.
Čaj se připravuje v této dvojkonvici: v dolní části se vaří voda, v horní části se napařují lístky čaje asi po 15 až 20 minutách se lístky zalejí vařící vodou a nechají se 20 minut luhovat. Nálev z horní části konvice se ředí podle chuti horkou vodou ze spodní části. Čaj se podává s cukrem v tureckých skleničkách tulipánového tvaru servírované na tácku. Běžná denní dávka je 10 skleniček čaje.

Období

Statistiky

  • 5 fotek
  • 0 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
Turecká dvojkonvice pro přípravu čaje
Komentáře Přidat