Turecká dvojkonvice pro přípravu čaje
Název
Turecká dvojkonvice pro přípravu čaje
Popis
Čaj turecky Çay se v Turecku pije mnohem častěji než káva. Pěstuje se na pobřeží Černého moře od třicátých let dvacátého století a stal se z něj národní nápoj.
Čaj se připravuje v této dvojkonvici: v dolní části se vaří voda, v horní části se napařují lístky čaje asi po 15 až 20 minutách se lístky zalejí vařící vodou a nechají se 20 minut luhovat. Nálev z horní části konvice se ředí podle chuti horkou vodou ze spodní části. Čaj se podává s cukrem v tureckých skleničkách tulipánového tvaru servírované na tácku. Běžná denní dávka je 10 skleniček čaje.
Období
Statistiky
- 5 fotek
- 0 se líbí
Nastavení
Fotoknihy z vašich fotek
Vyberte si z předchystaných knih pro Vás nebo vytvořte zcela novou.
Pexeso z vašich fotek
Stačí vybrat jen 32 fotek. Ostatní za Vás uděláme my.